Stuifmeelpollen zijn de superfood bij uitstek, lees er alles over in ons blogartikel “superfood uit de bijenkast”. Gezond is het dus zeker wel, maar het blijkt toch niet evident om in een gerecht te verwerken. Wij kozen alvast drie receptjes uit die je kan proberen.<br />
Stuifmeelpollen zijn de superfood bij uitstek, lees er alles over in ons blogartikel “superfood uit de bijenkast”. Gezond is het dus zeker wel, maar het blijkt toch niet evident om in een gerecht te verwerken. Wij kozen alvast drie receptjes uit die je kan proberen.
1. Smoothie met Stuifmeel
Dit heb je nodig:
150 ml amandelmelk
1 banaan
handje blauw of rood fruit (blauwe bessen, frambozen, bramen, etc)
1 eetlepel bijenpollen van Nectarist
2 eetlepels lijnzaad
1 eetlepel chiazaad
Zo maak je het:
Meng alle ingrediënten, behalve het chiazaad, voeg desgewenst ijsblokjes toe en blenden maar! Roer als de laatste het chiazaad door de smoothie.
bron: dehippevegetarier.nl
2. Kurkuma Smoothiebowl
Dit heb je nodig:
100g mangoblokjes
50g geraspte wortel
150 ml amandelmelk
halve banaan
0,5 tl kurkumapoeder
10g kokos
10g gember geraspt
15g honing
Topping:
Vijgen
Kokos
Granola
Bijenpollen van Nectarist
Chiazaad
Zo maak je het:
Doe alle ingredienten voor de smoothie in een blender en maal ze tot een glade smoothie. Schenk de smoothie in een niet te diepe schaal of soepbord. Strooi voorzichtig de topping naar je eigen inzicht en smaak eroverheen. Pak je lepel en eet smakelijk!
bron: simoneskitchen.nl
3. Havermoutpap met Bijenpollen
500 ml amandelmelk (ongezoet)
8 el havermout
1 banaan, in plakjes
handje aardbeien, in stukjes
handje blauwe bessen
handje bramen of frambozen
1 tl chiazaad
1 tl bijenpollen van Nectarist
Breng de melk in een steelpan aan de kook. Strooi de havermout al roerende bij de melk en zet het vuur laag. Kook de havermout in 10 minuten zachtjes gaar en roer tussentijds een paar keer. Schep de havermout in diepe borden, verdeel het fruit erover en strooi als laatste het chiazaad en de bijenpollen erover.